dijous, 31 de gener del 2013

NOVETATS LITERÀRIES



Cañil, Ana R. El coraje de Miss Redfield
Un fred matí de gener de 1962 arriba a la casa de “Doña Lily”, duquessa de Peñalara i un dels puntals de la societat madrilenya, Elsa Redfield, una jove anglesa que ha estat contractada com nanny per al més petit dels néts de l'aristòcrata . La senyoreta Redfield, austera, competent i capaç, va a Madrid amb una missió: trobar-se amb la seva antiga amiga i mentora, miss Hibbs, nanny dels néts de Franco, a la qual porta un missatge i un anell d'incalculable valor. Elsa haurà de posar a prova la seva prudència, doncs, al seu pesar, es veurà involucrada en els assumptes dels Peñalara, una família que, sota la seva enlluernadora aparença, amaga terribles ferides que, sense saber-ho, la jove i inexperta mainadera està a punt de treure a la llum amb conseqüències insospitades.

Caram, Sor Lucía. Mi claustro en el mundo. AUTOBIOGRÀFIC
És un relat autobiogràfic en el que explica que les monges no tenen perquè quedar-se tancades als convents i que poden parlar del món des d’allà on vulguin.

Company, Flavia. Que ningú no et salvi la vida
L’Enzo és un traductor literari, un hedonista que viu al dia, seduït per les dones i els llibres. Té un amic, el Víctor, un alt càrrec de la banca, un home calculador i blindat per l’èxit, que tanca negocis milionaris. Fa anys, el Víctor va salvar la vida a l’
Enzo. Quan s’assabenta que al seu amic li queda poc temps de vida...


Cuartiella, María. Germans, gairebé bessons. PREMI LLIBRETER
En Joan i l'Ester són germans. La seva relació és intensa, sovint excloent, a voltes destructiva, i això condiciona les seves vides i la seva visió del món. Això desespera la Raquel, la dona d'en Joan, que detesta no formar part d'aquest món privat que comparteixen, farcit de secrets i de fantasmes del passat. Quan en Joan anuncia que ha contret un deute de joc i que cal reunir, en sis dies, una quantitat que està fora del seu abast, comença una recerca tan inútil com frenètica en què tots tres intentaran, en solitari i sense l'ajut dels altres, aconseguir uns diners impossibles. Germans, gairebé bessons ens parla d'uns personatges contradictoris que volen ser feliços però no en saben, que necessiten dels altres i, alhora, no poden evitar ferir-los, que desconfien dels sentiments i la tendresa però que, malgrat això, aspiren a ser estimats.

De Vigan, Delphine. Res no s’oposa a la nit.
Premi Renaudot. Premi FNAC. Premi Elle. Premi France Télévision. Gran Premi Madame Figaro
Un matí d’hivern, Delphine de Vigan va entrar a l'apartament de la seva mare, Lucile, i se la va trobar morta estirada al llit. Arran d’aquesta mort sobtada en circumstàncies poc clares, l’escriptora va decidir emprendre una recerca detectivesca per mirar de reconstruir el trencaclosques que havia estat la vida de Lucile Poirier. Una dona fascinant, d’una bellesa terriblement dolça i salvatge, seductora i bohèmia, però amb l’ànima marcada per un dolor profund i misteriós.

Hearn, Lafcadio. Youma
Youma és una bonica i jove esclava criada a la luxosa ciutat de Saint-Pierre, fillola de la seva mestressa, l'aristòcrata Madame Peyronnette, i íntima amiga de la filla d'aquesta. Quan esclaten les primeres revoltes d'esclaus Youma haurà de decidir si unir-se als de la seva raça o mantenir-se fidel a la qual ha estat sempre la seva única família.

Huerta, Màxim. Una tienda en París. ROMÀNTICA
L’autor ens transporta al París dels feliços anys vint a través de dues dones meravelloses, irresistibles i corprenedores. Una novel·la commovedora, sensible i terriblement sentimental, que et farà somiar. Sense cap mena de dubte, el llibre més romàntic de l’any.

James, E.L. Cincuenta sombras liberadas. ERÒTICA
Ara, l'Ana i en Christian ho tenen tot: amor, passió, intimitat, benestar i un món d'infinites possibilitats. Però quan sembla que la força de la seva relació pot superar qualsevol obstacle, la fatalitat, la rancúnia i el destí es conjuren per fer realitat els pitjors temors de l'Ana.

Keyes, Mariam. Por los pelos. CHICK-LIT
Tara: de trenta anys, amb seriosos problemes d'autoestima i un nuvi que es dedica a criticar-la. Katherine: de trenta anys, incapaç d'aventurar-se a tenir qualsevol classe de relació amb un home. Fintan: de trenta anys, gai amb parella que tracta d'ajudar a les seves dues millors amigues perquè siguin felices. Preocupacions comunes: una parella estable, el sexe, el pes i l'ocupació. Aficions comunes: emborratxar-se junts i explicar-se els seus més íntims secrets. L'última oportunitat: arribarà a través dels desitgs d'un moribund. És llavors quan podran salvar-se pels pèls d'una existència infeliç.

Márkaris, Petros. Liquidación final. POLICÍACA
Mentre els grecs rics se les empesquen per no pagar impostos, els grecs empobrits per la crisi només poden indignar-se per l'escandalós frau fiscal o desesperar-se per l'empitjorament de la situació. No obstant això, un home ha decidit passar a l'acció i fer justícia. Amb cartes d'amenaça i armes antiquades, es disposa a passar comptes. Mentrestant, en una Atenes a un pas de la fallida, tot està de cap per avall, excepte el Departament d'Homicidis. No hi ha crims, només rutina i burocràcia. Quan troben el cadàver de la primera víctima d'aquest peculiar justicier, el comissari Kostas Kharitos gairebé sent alleujament. El seu cap li ha parlat d'un possible ascens, però de moment li han retallat el sou i la seva filla Katerina pensa a emigrar perquè no troba feina. I ell ha d'atrapar un assassí que fa una obra «providencial», que molts ciutadans aplaudeixen.

Mi, Ai. Amor bajo el espino blanco
Estem en plena revolució cultural xinesa, un món a l’inrevés on els rics estan condemnats per ser-ho i els més humils són també els més il·lustres. Jing Qiu és filla d’una família conservadora i, per provar la seva lleialtat al règim, viatja a un poblet per aprendre dels camperols...

Rowling, J. K. La vacant imprevista
Quan Barry Fairbrother mor inesperadament amb poc més de quaranta anys, tot el poble de Pagford queda tocat. Pagford és un poblet típicament anglès, amb una plaça bonica i una església, però el que s’amaga rere una aparença tranquil·la és en realitat una guerra oberta entre els veïns: els rics s’enfronten amb els pobres, els adolescents amb els pares, les dones amb els marits i els professors amb els alumnes. Pagford no és pas el que semblava a primera vista. I la plaça que queda vacant a l’ajuntament aviat esdevé el catalitzador de la guerra més sonada que recorden els habitants de Pagford. Qui triomfarà en unes eleccions plenes de passió, duplicitat i revelacions inesperades?

Steinhauer, Olen. El turista. POLICÍACA
El 2001, poc després de recuperar-se de ferides de bala a Venècia, Milo Weaver va decidir que, mentre altres es dediquen a localitzar el Musulmà Més Famós del Món en algun lloc de l'Afganistan, ell dedicaria el seu temps als braços més quirúrgics del terrorisme. Quan algú com Bin Laden o al-Zarqawi necessita eliminar una persona concreta, van a un professional. En el món de l'assassinat per encàrrec, n' hi ha pocs millors que el Tigre. I pocs tan buscats. Milo va assumir llavors que abandonaria Turisme, un món fosc ple d'assassins manejats pel Govern dels EUA. Però Milo ignorava llavors el que estava a punt de succeir. Comprendrà  El Tigre per fi i, pitjor encara, l'angoixa de veure's perseguit pels comptes pendents del passat. Ell només troba una solució: tornar al món de Turisme. Però no oblida una veritat fonamental: no confiar en ningú.

Tort, Eulàlia. Converses amb Teresa Forcades. BIOGRÀFIC
El lector s'endinsarà en les principals fites de la seva biografia de la mà de la periodista Eulàlia Tort i podrà conèixer més a fons qui és i què pensa sobre una gran diversitat de temes: de la vivència religiosa a la indústria farmacèutica, de la necessària renovació de l'església a l'excés de medicació a les nostres vides. També hi trobareu la seva visió sobre el paper de les dones o una crítica del model de societat que estem construint. Teresa Forcades ens convida a canviar el nostre món amb valentia i llibertat en les seves dimensions espiritual i afectiva, però també en la material, i a fer-ho ara i aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada