dissabte, 26 de novembre del 2016

Exposició 'El bosc dels contes'

Un bosc ple d’arbres de gairebé 2 metres d’alçada, un recorregut màgic acompanyats de personatges il·lustrats pel conegut Joan Turú, zona de font i descans i cistelles plenes de contes que fan reflexionar sobre els estereotips de gènere i demostren que qualsevol, independentment de si és nen o nena, pot escollir lliurement el que vulgui.
Aquests són els elements bàsics d’'El bosc dels contes', una exposició itinerant que posa en marxa el Consell Comarcal del Bages, amb el suport de la Diputació de Barcelona i que ara la podeu veure a  l'Auditori de l'Espai Ateneu de Sant Vicenç de Castellet.  Al matí es faran activitats dirigides per una conta-contes i pensades per a escoles, i a les tardes l’exposició serà de visita lliure.
Les il·lustracions
L’exposició crea un itinerari a partir de 8 arbres de cartró, d’entre 1,4 i 1,8 metres d’alçada, i altres elements com àrees de descans, on s’explicaran els contes als més menuts, i una font. Durant el camí, els visitants podran anar trobant diferents personatges, obra del conegut il•lustrador Joan Turú: una princesa que juga a futbol, un cavaller cosint-se la capa, una nena mecànica arreglant l’home de llauna, un pirata canviant els bolquers a un nadó, una caputxeta vermella molt espavilada i els set nans fent la bugada.
Els plafons d’inici i final fan reflexionar sobre els estereotips, conviden a posar-se al lloc de l’altre i donen valor a la diversitat i a la llibertat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada